Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye

Belföld, 2021.10.27

(OS) - Polgárőrök is segítik a biztonságos emlékezést a temetőkben   Mindenszentek és a Halottak napjához közeledve a polgárőrök idén is fokozott és folyamatos bűnmegelőző járőrszolgálatot látnak el a temetőkben, sírkertekben és az urnatemetővel rendelkező templomok környék.

A polgárőrség, együttműködésben a rendőrséggel és az önkormányzatokkal, a települési sajátosságok figyelembevételével, fokozott és folyamatos járőrszolgálatot lát el a Mindenszentek és Halottak napja körüli időszakban a temetők közelében lévő közterületeken, parkolókban és segíti a biztonságos közlekedést. Emellett a polgárőrök az ünnepre jellemző bűncselekmények (rongálások, virágok, mécsesek, koszorúk lopása, a látogatók őrizetlenül hagyott értéktárgyainak eltulajdonítása stb.) megelőzése érdekében nem csak figyelmeztetik a szeretteikre emlékezőket az értéktárgyaik védelmére, de figyelemmel vannak a lopásokra, rongálásokra, a kialakuló kisebb tűzesetekre és az esetleges rosszullétekre is. A polgárőrök helyi lakosként - igény esetén - segítik a temetőbe érkezők tájékozódását és a megemlékezés nyugalmát.

Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!