Az V. kerület továbbra is biztosítja az óvodásoknak és az általános iskolásoknak az úszásoktatást

Belföld, 2022.09.27

Az V. kerület az energiaválság ellenére továbbra is biztosítja önként vállalt anyagi támogatással és önköltségi díjszabással a belvárosi óvodások és általános iskolások  úszásoktatását a leghidegebb hónapokban is - közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint az V. kerület saját fúrt kúttal rendelkező sportközpontja - köszönhetően a föld mélyéből nyert 50-55 Celsius-fokos termálvíznek - azzal számol, hogy az előző téli szezonhoz hasonlóan, ezúttal sem kell bekapcsolnia a létesítmény fűtéséhez a gázkazánokat.

A V.30 Belvárosi Sportközpont termálvízzel, napelemparkkal, valamint előrelátó építészeti megoldásokkal tervezett épülete az idén is minimális energiafelhasználás mellett tudja maximálisan kiszolgálni a sportolni vágyó látogatókat - írták.

Közölték, a kerületi fenntartású, üzemeltetésű óvodák nagycsoportosai és az általános iskolák első négy évfolyamának összes osztálya továbbra is hetente részt vehetnek a korábban már sikeresen működő úszásoktatáson.

Azon iskolák esetében, ahol pedig azt a távolság indokolja az önkormányzat a saját buszával szervezi meg a diákok helyszínre szállítását - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!