Bárány Napok Szegeden is

Belföld, 2022.10.04

Az ország mintegy 60 étterme csatlakozott az október 7-8-án megrendezésre kerülő Bárány Napokhoz, köztük négy szegedi vendéglátó egység is.

Bárány A Bárány Napok évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, melynek keretében a vendégek különféle bárányos ételeket kóstolhatnak meg, de jó néhány étterem külön ajánlattal is készül a jeles hétvégére. A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán, ezért idén már másodszor szervezik meg az európai uniós támogatású Bárány Napokat.

A Bárány Napok elsődleges célja, hogy népszerűsítse a bárány és juhhús fogyasztást, tekintettel arra, hogy ezek az egyik legegészségesebb húsfajták, előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány és a juhhús zsírösszetétele is jobb, hiszen ezek az állatok kapcsolatban állnak a természettel, szabadon mozoghatnak és nevelkednek, ráadul a húsuk is finomabb, elkészítésük pedig igazán egyszerű.

A Bárány Napokat minden évben két alkalommal rendezik meg, az idei második alkalomra közel 60 étterem jelentkezett, köztük négy szegedi is. Az íncsiklandó bárányhúsos ételeket az alábbi szegedi éttermekben tudják megkóstolni az érdeklődők:

1. Classic Grill Szerb Étterem és Pince
6720 Szeged, Széchenyi tér 5.

2. Fehértói Halászcsárda és Panzió
6728 Szeged, Budapesti út 41.

3. Gőry Pince és Terasz Étterem
6723 Szeged, Liszt u. 9.

4. Hunguest Hotel Forrás - Levendula Étterem
6726 Szeged, Szent-Györgyi utca 16-24.  


(Webrádió)

Címkék

Bárány Napok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!