Az akciósorozat első felvonását március 31-én, illetve április 1-jén rendezik, amelyhez mintegy félszáz étterem csatlakozott országszerte. A Bárány Napok rendezvény célja, hogy a magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő húsfajtának a fogyasztását népszerűsítse. A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán.
A gasztronómiai élmény mellett a Bárány Napok nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a juh- és a bárányhús fogyasztást, azok körében akik korábban ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. A juh- és bárányhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetesen és környezetkímélő.
Az akcióban résztvevő éttermek listája megtalálható a www.barihus.hu oldalon.
A Bárány Napokhoz három szegedi étterem is csatlakozott, melyek az alábbiak:
- Classic Grill Szerb Étterem és Pince (6720 Szeged, Széchenyi tér 5. )
- Fehértői Halászcsárda és Panzió (6728 Szeged, Budapesti út 41. )
- Hunguest Hotel Forrás Szeged - Levendula Étterem (6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24. )
Aki nem tud elmenni étterembe, de szeretné kipróbálni a bárányhúst, annak sem kell elkeserednie, hiszen a barihus.hu oldalon több bárányhúsból készült étel receptjét is megtalálja.
(Webrádió)
Címkék
Bárány Napok
Véleménye van? Szóljon hozzá!