TV műsor

Befejeződött a Kováts Mihály általános iskola infrastrukturális fejlesztése Karcagon

Belföld, 2021.04.01

Kibővült és teljesen megújult a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézménye - tájékoztatta a Karcagi Tankerületi Központ közleményben az MTI-t.

A beruházásra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyertek csaknem 543 millió forint vissza nem térítendő támogatást - írták.

A beruházással az 1948-ban épült kétszintes főépület egy új, lifttel ellátott épületszárnnyal bővült. Az új szárnyban a vizuális nevelés-képzőművészet és a társadalomtudományi szaktantermek kaptak helyet a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel, valamint két, fejlesztő foglalkozások megtartására alkalmas terem - olvasható a közleményben.

Az eredeti kétszintes épületrészben megújultak a belső terek, ahová korszerű bútorok, eszközök kerültek, a szakemberek kicserélték a padlózatot is. Az iskolaudvarra új bútorokat helyeztek ki. Az épület költséghatékony üzemeltetését szolgálja az új fűtési rendszer kiépítése, a villamos- és vízhálózat korszerűsítése, továbbá a nyílászárók cseréje, a külső homlokzat szigetelése valamint napelemek telepítése az épületre - közölték, kiemelve: "a beruházás során akadálymentesítés is történt".

A projekt célja volt az iskola eredményességének fokozása és a minőségi oktatás, nevelés biztosítása az ott tanuló 215 gyermeknek. Emellett az is, hogy a kompetenciamérések eredményei fenntarthatók, szükség esetén fejleszthetők legyenek, csökkenjen a tanulók "lemorzsolódása", a végzettség nélküli iskolaelhagyás, valamint biztosíthatóvá váljanak az esélyegyenlőség feltételei - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!