Beindult a távfűtés Szegeden

Belföld, 2021.10.07

Közel 28 ezer háztartásban indult el a távfűtés a napokban Szegeden. A hirtelen hőmérsékletcsökkenés miatt valamivel a megszokottnál korábban kezdődött a fűtési szezon a városban.

SZETÁV
A fűtési időszakon belül a távfűtési szolgáltatást akkor kell megkezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul. A távfűtési rendszernek egyébként szeptember 15-e és május 15-e között rendelkezésre kell állnia, és a szolgáltató köteles a fűtést biztosítani a külső hőmérséklet függvényében. Ezért kezdik az ellenőrzéseket augusztus 20- a után és mennek végig az összes társasházon. 27 ezer 689 háztartásban szolgáltat a Szegedi Távfűtő Kft. , és közel félezer intézményben is ők biztosítják a fűtést és a melegvíz szolgáltatást. A fűtésszolgáltatás indításának feltétele az épületek belső fűtési hálózatának üzemképes állapota. Ez a fűtési rendszer feltöltését, légtelenítését jelenti.

Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy minden fűtőművüket elindították, de vannak még házak és bennük lakások, amelyek esetében hibaelhárítás folyik. A viszonylag problémamentes indulás jórészt annak is köszönhető, hogy az érintett háztartásokban megfelelően készültek fel a szezonra. Szeptember végén tették közzé ugyanis azt a felhívásukat, melyben megkértek minden érintettet, hogy a radiátorok termosztatikus szelepeit szíveskedjenek 5-ös állásra nyitni és nyitva hagyni. A szelepek nyitásával ugyanis jelentősen növelik kollégáik fűtésindítás előtt végzett légtelenítési munkájának hatékonyságát, elősegítve a zavartalan fűtés szolgáltatást.

Az ügyvezető igazgató jelezte: Fontos, hogy ha valakinél nincs fűtés, először ellenőrizze, hogy a radiátor szelepek teljesen nyitott állásban vannak-e. Ha igen, és így sem melegszik a lakás, beszéljen a közös képviselővel, hogy nem várt esetről van-e szó, vagy egy olyan házról, melynél a probléma oka ismert (pl. radiátorcsere volt valamely lakásban és nem történt meg a légtelenítés). Hibabejelentésre a cég diszpécserszolgálata a hét minden napján 24 órában rendelkezésre áll.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!