Belváros-Lipótváros: kiemelt figyelem jut a közterületek üzemeltetésére

Belföld, 2022.08.12

Az V. kerület kiemelt figyelmet fordít a közterületek színvonalas üzemeltetésére: a kifogástalan köztisztaság érdekében hatvan emberrel, több műszakban, napi 560 munkaórában dolgoznak, biológiai úton lebomló, környezetbarát tisztító- és fertőtlenítőszereket használnak - közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata az MTI-vel.

Egy július 25-én módosított kormányrendelet értelmében az addig a fővárosi önkormányzat kezelésében levő közterületek közül tizenhétnek a kezelése az V. kerület feladatává vált, "ezzel csökkentve a fővárosi önkormányzat által elvégzendő feladatok körét és az ezekhez kapcsolódó kiadásaikat" - írták.

A módosítás nem jár tulajdonosváltozással, vagyonátruházással - folytatták -, hiszen a közterületek eddig is az V. kerületi önkormányzat tulajdonába vagy vagyonkezelésébe tartoztak és üzemeltetésüket túlnyomórészt a kerület látta el. A rendeletmódosítás éppen ezért a tényleges tulajdonosi helyzetnek és a tényleges kezelői gyakorlatnak való megfelelést is szolgálja - tették hozzá.

Kiemelték: a közbiztonság érdekében a kerületet majdhogynem teljes egészében lefedő térfigyelőkamera-rendszert üzemeltetnek, a közterület-felügyelettel 0-24 órás járőrszolgálatot látnak el, az V. kerületi rendőrkapitányság munkájának támogatására évente 150 millió forintot különítenek el és idén együttműködési megállapodást kötöttek a polgárőrséggel is.

A közleményében kitértek arra is, hogy jelenleg az Arany János utca megújításán dolgoznak, amelynek a rendeletmódosítással az üzemeltetői feladatait is megkapták. Az utcát, ahol korábban egyetlen fa sem volt, 2023 közepére csaknem száz fával adják majd át - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!