Bemutatkozott Szegeden a Polgári Konzervatív Párt

Belföld, 2015.05.06

A Közéleti Kávéház meghívásának eleget téve a frissen alakult Polgári Konzervatív Párt négy tagja beszélgetett a Tiszavirág Szálloda kávézójában Szincsok György újságíróval.

Polgári Konzervatív Párt - 2015.05.06. A párt alapítója Béndek Péter filozófus, aki olyan közéleti blogot indított két éve, melyre sokan felfigyeltek. A párt Szegedre látogató tagjai és szakpolitikusai is a blogon keresztül jutottak el a pártelnökhöz. Hidvégi Mihály alapító tag is a személyes elkötelezettségre hívta fel a figyelmet megnyitó beszédében. Szerinte meg kell tisztítani a magyar közéletet, és ez a szó nemes értelmében vett keresztény, polgári kormányzás segítségével lehetséges. Bánhegyi György a pártot elhelyezte a magyar politikai palettán, és megállapította, hogy a PKP nem akar koalíciót kötni egyetlen jelenlegi politikai erővel sem. Majoros László a párt gazdasági irányáról, míg Fehér Balázs az oktatási célokról beszélt.

A bevezetők után a hallgatóságot is bevonva ismertették a Polgári Konzervatív Párt programjának főbb elemeit. Ezek a következők: Állami devolúció, önkormányzatok és autonómiák erősítése. Közérdekű állampolgári felszólamlások és bejelentések különleges védelme. Alkotmánybíróság feloszlatása. LB (Kúria) megerősítése. A területi alapú közigazgatás lecserélése túlnyomórészt e-közigazgatásra.

Egycsatornás, személyi számlás adórendszer bevezetése. Az ennek alapjául szolgáló teljes, átfogó államháztartási transzparencia megteremtése. E-népszavazás folyamatos bővítése helyi és országos ügyekben. Egykulcsos jövedelemadó, a jelenleginél legalább 10 százalékponttal alacsonyabb ÁFA a mindenkori alsó 5-6 decilis fogyasztói kosarába tartozó cikkekre, amely átmenetileg kiegészülne kötelező szolidaritási járulékkal.

Magántőke az EÜ- és TB-finanszírozásba. Általános ellátás állampolgári jogon, plusz magánbiztosítás. Versenyképes, tudásalapú gazdaságot szolgáló posztfosszilis, főleg megújuló hordozókra épülő energiapolitika. Egyre intenzívebb átmenet mellett az állami adóelvonások fokozatos csökkentése, kis, hatékony, transzparens, moduláris állam mint a társadalom acilitátora és beszállítója. A sikeresség és a közösségi élmény mint az állampolgári lojalitás alapja. Nyugatias nemzeti jövőkép.

A fórumon elhangzott, hogy a jelenlegi kormány hitelességi deficittel küzd, társadalmi beágyazottsága egyre kisebb, így a PKP elsősorban a Jobbikot tekinti vetélytársnak, mivel a szélsőséges párt sikeresen nyomul bele abba a politikai térbe, melyből a Fidesz fokozatosan kiszorul. Véleményük szerint komoly médiatámogatás és komolyabb pénzügyi háttér nélkül is sikeres lehet a Polgári Konzervatív Párt az elkövetkező években.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!