Bemutatta adventi kalendáriumát a Tiszántúli Református Egyházkerület Debrecenben

Belföld, 2022.11.25

Adventi kalendáriummal segíti a karácsonyra való lelki ráhangolódást Debrecen városa és a Tiszántúli Református Egyházkerület - jelentette be Fekete Károly tiszántúli református püspök és Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere pénteken a helyi Karakter kávézóban.

Az egyházkerület közleménye szerint az adventi kalendárium olyan kérdések megválaszolásában nyújt segítő kezet, mint például kik lehetnek boldogok, vagy lehetünk-e boldogok?

A kalendárium november 27. és december 23. között mindennap, összesen huszonhét igei elmélkedést tartalmaz. Az írások az egyházkerületben októberben felszentelt lelkipásztorok tollából születtek, míg a kalendárium táblái, illusztrációi a Felső-Tisza-vidéki középkori templomok mennyezetkazettáinak egy-egy részletét mutatják be - írták.

Nagyon fontos, hogy az ünnepre való készülés Debrecenben ne csak a kereskedelemről, a vásárlásról, a város ünnepi köntösbe öltöztetéséről szóljon, hanem hangsúlyozzuk az advent eredeti üzenetét is - idézi a közlemény Puskás Istvánt.

Az alpolgármester szerint erre idén egy igazán remek lehetőséget nyújt az adventi kalendárium, amit "Debrecen városa nagy örömmel támogat annak érdekében, hogy a boldogsághoz kapcsolatos tanítások vegyenek körül minket a mindennapjainkban a városban járva-kelve, a közösségi közlekedés eszközein is utazva".

Az adventi kalendáriumát ugyanis nemcsak az egyházkerület honlapján és hivatalos Facebook-oldalán, hanem a helyi közösségi közlekedési járatokon, illetve a város "digitális totemoszlopainak" kijelzőin is olvashatják az érdeklődők.

"Az a reménységünk, hogy a járókelők, utazók kapnak egy olyan szikrát, amely nem csak a fülekig, de a szívekig is eljut, bearanyozva az adventi időszakot. Mindnyájan várunk arra a boldogságra, ami nem csak elröppen, hanem ami egy olyan lelki békességet jelent, amely a gondok között is belső derűt ad. Ilyen szándékkal indítottuk útjára az adventi kalendáriumunkat" - idézi a közlemény Fekete Károly püspök szavait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!