Benkő: Magyarország katonai kihívások középpontjában áll

Belföld, 2021.11.23

Magyarország a katonai kihívások, az instabil államokból érkező fenyegetések középpontjában áll - fogalmazott a honvédelmi miniszter kedden várpalotai lakossági fórumán.

Benkő Tibor lakossági fóruma a haderőfejlesztés reformjáról Várpalotán Benkő Tibor azt mondta, hogy nagy jelentősége van a 2017-ben indított haderőfejlesztési programnak a biztonsági környezet gyors változása miatt.

Olyan hadseregre van szükség, amely képes a magyar emberek biztonságát elkötelezetten szolgálni - közölte.

Elmondta: míg 1989-ben 155 ezer volt a honvédség létszáma, addig 2007-re 23 950 főre csappant.

Magyarország NATO-csatlakozásának időszakában - túlértékelve és félreértelmezve a szövetség által nyújtott védelmet és biztonságot -, úgy vélték, csökkenteni lehet a honvédégre fordított pénzt - tette hozzá.

2004-ben megszűnt a sorkatonai szolgálat, a honvédség nem rendelkezett hadköteles tartalékosállománnyal, ezt a folyamatot meg kellett állítani, a honvédséget meg kellet erősíteni - mondta.

Felidézte: a történelem során a magyar nép 163 ütközetben, csatában, forradalomban volt érintett, ezek közül 90-et megnyert. Ez is bizonyítja, hogy vannak értékeink, van mit védeni. Korszerű hadseregre van szükség, elkötelezett katonákkal - mutatott rá.
(MTI)

Címkék

Benkő Tibor

Galériánk

Benkő Tibor lakossági fóruma a haderőfejlesztés reformjáról Várpalotán Benkő Tibor lakossági fóruma a haderőfejlesztés reformjáról Várpalotán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!