Bezárják a Cserepes sori piacot

Belföld, 2020.11.30

A szegedi városi önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága a koronavírus-járvány miatt csak online ülésezhet, a napirendi pontok elfogadásáról pedig a rendkívüli helyzetre való tekintettel a polgármester dönt.

Cserepes sori piac A hétfői virtuális ülés napirendjei között többek között egy olyan is szerepel, amely a Cserepes sori piac bezárását javasolja.

Mint ismert, Rácz Attilát a többségi önkormányzati tulajdonú Cserepes Sori Piac Kft. eddigi ügyvezető igazgatóját novemberben kinevezték a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetőjévé, ezért a cég december 11-re összehívott közgyűlésén lemond korábbi megbízatásáról. A társaság közgyűlésén viszont szerepel egy másik napirendi pont is, amely szerint legkésőbb 2021. január 31-én bezárják a piacot.

A javaslat indoklásában az szerepel, hogy a piac az utóbbi években egyre több bérlőt veszített, és a jelenleg érvényben lévő szerződések meghosszabbítása sem garantált. Az árusok jelentős része beköltözött a város forgalmasabb részeire, ahol jobb körülmények között tudják portékáikat kínálni. Jelenleg 34 bérlőnek van szerződése, közülük sokan jelezték, hogy még az idén felmondják ezt, de amennyiben a decemberi közgyűlésen elfogadják az előterjesztést, a többiek kontraktusa is megszűnik.

Rácz Attila kérdésünkre megerősítette a hírt, így amennyiben a cég közgyűlése elfogadja a lemondását, az átmeneti időszakra Vőneki Edit Mária lesz a cég vezetője. Rácz Attila lemondásától kezdve már csak a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója lesz. A Cserepes Sori Piac Kft. -ben az önkormányzat 91,36 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik, ezért nagyon valószínű, hogy a közgyűlés napirendi pontjait elfogadják, így a piac működése jövő év januárjától megszűnik.

Fotó: szeged.hu
(Webrádió)

Címkék

Cserepes sori paic
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!