Bézs kanapé - a tökéletesen passzoló bútor

Belföld, 2023.01.19

Amennyiben ülőbútor vásárlás előtt áll, akkor fontolja meg miért válasszon egy bézs színű kanapét nappalijába.

Leggero Ez ugyanis az egyik legjobb módja annak, hogy más megjelenést hozzunk létre a szobában anélkül, hogy elveszítenénk a meleget.

Egy bézs kanapé mindig jó választás

Amennyiben azon gondolkozik, hogyan rendezze be nappaliját olyan színekkel, amelyek jól passzolnak egymáshoz, gondolkodjon el a bézs színű kanapé ötletén, melyet nagyon könnyű összeilleszteni a nappali dekorációjának más részeivel.  

Sokan csak az arányok és a mértékek használatával alakítják ki a teret és teremtenek párbeszédet az összes elem között. A teljes igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a színek óriási szerepet játszanak a tér hangulatában és témájának kialakításában, valamint abban, hogy hogyan áll össze egységessé a lakberendezés egy szobában.

Fotó: LS Hugo kanapéágy

Amennyiben nem akarunk feszültséget kelteni a szobában, vagy ha nem akarunk egymásnak ellentmondó színeket, akkor általában sötétebb színeket választunk, mint például a sötétkék, a szürke, vagy sötétzöld, melyek mind nagyszerűen mutatnak a nappaliban. De mi van, ha valami világosabbra vágyunk, ami még mindig jól passzol a dekorációnkhoz?

Miért válasszuk a bézs színt?

A bézs, vagy beige szín sok mindent kínál a lakberendezés és dekoráció szempontjából. Őszintén szólva első pillantásra nem ez a legszembetűnőbb árnyalat, éppen ezért sokan szelídnek és unalmasnak tartják. Ugyanakkor ha dekoratív kombinációkról van szó, nagyon jó összhangot tudunk vele teremteni.

A bézsnek többféle árnyalata létezik: gondoljunk csak a természetes gyapjú mellett a krém, pezsgő, latte, ecrü, zab, vagy mogyoró árnyalataira. Leggyakrabban azonban a világos bézs az a sajátos árnyalat, amely valóban utat nyit a sikeres belsőépítészet világában. Vajon miért van ez így? Az ok nagyon egyszerűen fogalmazva: a világos színekkel sokkal könnyebben párosíthatjuk a szoba többi elemét.

Fotó: LS Scandi sarokkanapé

Sokszor előfordul, hogy valaminek kitüntetett figyelmet szeretnénk biztosítani a szobában: legyen az egy csodálatos festmény, egy szobor, vagy akár egy design Eames fotel az olvasósarokban. Ilyenkor a szoba legfontosabb bútora, a kanapé bézs színben való megjelenítése kifejezetten indokolt lesz, hiszen a bézs egyfajta félúton van a földhang és a semleges hang között, ez egy olyan szín, amely nem hívja fel magára a figyelmet.

Egyszerű lépések a nappali bézs színű kanapéval való átalakításához

Ha teljesen új külsőt szeretnénk adni a nappalinak, akkor eredeti dekorációs elemeket kell használnunk, amelyek határozott esztétikával rendelkeznek. A lakberendezés és dekoráció során a legtöbben ugyanazokat az alapszíneket használják. De ez egyben egy lehetőség is, hogy a dolgokon változtassunk, és teljesen új módon díszítsük a nappalinkat.

Fotó: LS Flavio U-alakú ágyazható sarok ülőgarnitúra

A bézs színű kanapék egyéniségérzettel és klasszikus megjelenéssel bírnak. Más szóval finom, elegáns hangulattal visszavisznek a múltba.
Amennyiben az egyszerűség érzésére és könnyű kombinációkra vágyunk, egy világos bézs kanapé vásárlása jó döntés lesz. Válasszunk egy nagyon puha tapintású zseníia szövetet bézs színben, ami csodálatos kényelmet és nyugalmat áraszt majd.  

Amennyiben a bézs sötét árnyalatait szeretnénk használni, gondoljuk át a dekoráció többi elemével való kombinálása tényleg egyszerű lesz-e? A legtöbb esetben a világosabb bézs árnyalat használata javasolt, mivel az nem kelt akkora feszültséget a szobában.  

Bézs vagy törtfehér? Azt is fontos szem előtt tartanunk, hogy a fehérhez hasonló színek rendkívül hasznosak lehetnek a párosításnál. Ebből a szempontból a világos bézs melletti másik érv pont az, hogy nagyon hasonlít a törtfehérre. Az árnyalatok által kibocsátott fény a tisztaság és az egyszerűség érzését közvetíti. Ezek az érzések sokkal könnyebbé teszik a jó kapcsolat kialakítását a formák és az általános színséma között a szobában.


Emiatt a törtfehérhez hasonló bézs árnyalat melletti döntés nagyszerű lehetőség is egyben, mely által a kanapé bizonyos finomságot kölcsönöz, és tökéletesen illeszkedik majd a nappaliba.

Milyen színek illenek a legjobban egy bézs színű kanapéhoz?

Nem kérdés, hogy a bézs meleg szín, mely rendkívül jól passzol a legtöbb földszínhez, és természetesen a zöld színhez is. A zöld használatával a természetesség érzetének megteremtéséhez járulunk hozzá.

A barna, vagy sárga színnel való kombinálása ugyancsak nagyszerű lehetőség, ha meleg érzést szeretnénk otthonunkban. Egy bézs kanapéágy nagyon jól párosítható akár egy lila szőnyeggel is. A bézs szépsége abban rejlik, hogy semleges színként könnyen párosíthatjuk a legtöbb tónussal.  
(Webrádió)

Galériánk

Leggero Leggero Leggero Leggero
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!