Biden beiktatása - Az LMP üdvözli, hogy az Egyesült Államok visszalép a párizsi egyezménybe

Belföld, 2021.01.20

Az LMP gratulál Joe Biden és Kamala Harris beiktatásához, és üdvözli, hogy az Egyesült Államok visszalép a párizsi klímaegyezménybe - olvasható a párt két társelnökének szerdai közleményében.

"Az Amerikai Egyesült Államokban új időszámítás kezdődik, az LMP - Magyarország Zöld Pártja pedig reméli, hogy 2022-ben ez így lesz Magyarországon is" - írta Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté az Egyesült Államok 46. elnökének beiktatása napján.

Azt írták, Joe Biden több tucat rendeletet szándékozik kiadni a beiktatását követő tíz napban. Ezen fontos és egyben szimbolikus döntések közül is az egyik legfontosabb, hogy Washington vissza akar lépni a párizsi klímaegyezmény aláírói közé - értékeltek, hozzátéve: a lépés kiemelkedő jelentőséggel bír az egész világ számára.

A két társelnök szerint mindez azt jelzi, hogy Amerika aktívan fog küzdeni az éghajlatváltozás megfékezéséért és a biológiai sokszínűség megőrzéséért.

Ez pedig az LMP számára is azt mutatja, hogy a párt jó úton jár, amikor a zöld gondolkodást helyezi a középpontba.

Eközben a Fidesz-kormány úgy alakítja át a magyarországi agrárfelsőoktatást, hogy annak valószínű következménye, hogy a természetkímélő, korszerű gazdálkodás kikerül az egyetemi oktatásból - zárul a két társelnök közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!