Binszki József még több szabadstrandot szeretne Szegeden

Belföld, 2021.08.24

Szükség van újabb szabadstrandokra Szegeden – véli Binszki József, a DK országgyűlési képviselőjelöltje. Új funkciókat kaphatna a Lapos mellett a FOKA és a Sárga is, ha egy kicsit kevesebb adminisztrációs akadály lenne útban.

Binszki József
Jó a Lapos, persze lehetne még rajta finomítani – mondta Binszki József, amikor kipróbálta Szeged új kedvencét, az önkormányzat által felújított és üzemeltetett szabadstrandot. A képviselőjelölt meg is mártózott a Tiszában, és igen kellemesnek találta a víz hőmérsékletét.

Ugyanez volt a menet a túloldalon, a FOKA szakaszán. Kellemes lábmártózás mellett, mert sem itt, sem a feljebb lévő Sárgánál nem lehet legálisan strandolni. Pedig igény volna rá, ahogy azt a napozók, fürdeni vágyók száma is mutatta mindkét parton, ha a hatóságok is rábólintanának, itt is lehetne új fürdőhelyeket nyitni.

Különösen a Sárga nagy szívfájdalma a képviselő-jelöltnek, hiszen ez a szakasz a Maros torkolattal szemben található, így a Maros hordalékos, rosszabb vízminőségű vize ide még nem folyik át. A gond az, hogy a strandolni alkalmas rész közvetlenül a téli kikötő bejáratánál van, így a jelenleg érvényben lévő szabályok miatt itt illegális a fürdés. Meg lehetne azonban nyitni egy másik bejáratot az öbölhöz, vagy kerítéssel el lehetne szeparálni a strandot a kikötő bejáratától, de legfőképpen meg lehetne változtatni a jogszabályi akadályt. Binszki József azon dolgozik, hogy mindez megvalósuljon és Szeged kihasználhassa azokat a természeti adottságait, amelyeket a Tisza homokos partja biztosít a hűsölni, strandolni vágyóknak.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!