Binszki József vitára hívja Szabó Sándort

Belföld, 2021.09.02

Egyszerre adta le az ajánlószelvényeket az ellenzéki előválasztásra a DK-s Binszki József és az MSZP-s Szabó Sándor. A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzet két legnagyobb riválisa nyilvános vitán mérheti össze az erejét, ha Szabó elfogadja Binszki kihívását.

Binszki József
Mint ismert, a két Szegedet is magába foglaló választókörzetben a két legerősebb ellenzéki párt egymás jelöltjeit támogatja. Ennek megfelelően a Jobbik a Demokratikus Koalíció jelöltje mellett áll a megye 1-es számú választókörzetében, a 2-esben pedig a DK támogatja a Jobbik jelöltjét. Binszki József és Tóth Péter azzal is demonstrálja a két párt szoros együttműködését, hogy minden csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartanak.

Az eheti tájékoztató azzal kezdődött, hogy Binszki József bejelentette: mivel összegyűjtött ezer aláírást az ajánló szelvényeken, és leadta azokat, mostantól hivatalosan is a DK képviselőjelöltje. Ugyanebben az időpontban adta le az ajánlásait legfőbb riválisa, Szabó Sándor is, így az MSZP parlamenti képviselője is biztosan ott lesz a jelöltek között a szeptember közepén esedékes ellenzéki előválasztáson.

Binszki József ezért megragadta az alkalmat, és nyilvános vitára hívta ki legfőbb ellenfelét, és azt reméli, Szabó Sándor elfogadja a kihívást. A DK-s politikus természetesen egy harmadik vetélytárssal is vitázik, amennyiben az 1-es választókörzetben összegyűjti a szükséges 400 aláírást. Itt indulhat ugyanis még Törőcsik Károly, az Új Világ Néppárt színeiben, amennyiben leadja a szükséges számú ajánlást.

Binszki József arra is felhívta a figyelmet, hogy ezernél több ajánlást nem gyűjthet, ugyanis ennyi ajánlószelvény állt csak a jelöltek rendelkezésére, de aki támogatni kívánja a DK-t, megteheti azzal, hogy aláírja Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt szelvényét. Ő ugyanis már leadott 60 ezer aláírást, de neki 100 ezer összegyűjtésére van lehetősége.

Tóth Péter hétfőn tervezi leadni az ajánlásait. A Jobbik képviselőjelöltje most főként a homokhátsági falvakban gyűjti az aláírásokat, ahol erős a pártja, de a kisebb településeken értelemszerűen lassabban gyűlnek az ajánlások. Tóth Péter beszélt arról is, hogy pártja támogatja a Szegedet és környékét érintő infrastrukturális fejlesztéseket.

Ezért volt kellemetlen a hír, mely szerint egyelőre nem épül meg a Szeged és Szabadka között tervezett tram-train vonal, pedig a regionális együttműködés fejlesztése szempontjából ez a beruházás kiemelkedő jelentőségű lenne. Azt is hozzátette, hogy a tram-train vonalát akár Temesvár irányába is meg lehetne hosszabbítani, ugyanis Szegednek ezzel a régióval is komoly gazdasági és kulturális kapcsolatai voltak a múltban.

Hódmezővásárhely és Szeged között azonban rövidesen elindulhat a menetrendszerinti közlekedés a tram-train járatokon. Egyelőre még nem tudunk ezzel a közlekedési eszközzel átjutni Vásárhelyre – mondta Binszki József -, de hétfőn érdemes lesz ellátogatni a szomszédos városba, ugyanis Hódmezővásárhely belvárosában (a Kossuth térnél) tart nyilvános fórumot Dobrev Klára. A DK miniszterelnök-jelöltje egyébként szeptember 22-én látogat el Szegedre.
(Webrádió)

Címkék

Binszki József Szabó Sándor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!