Biztonság vagy esztétikum? Nem kell választania!

Belföld, 2019.08.22

Amikor biztonsági ajtóról van szó, akkor értelemszerűen a védelem szintje a döntő a választásnál.

Unisec Csakhogy az ajtó az első, amit a hozzánk érkezők látnak belőlünk, ezért szeretnénk, ha már az is tükrözné az otthonunk stílusát. Arról nem is beszélve, hogy a bejáratot nem cserélgetjük évente, vagyis jó esetben hosszú időn keresztül velünk lesz, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire esztétikus, és mennyire illeszkedik a környezetébe.

Fontos az összhang kialakítása

Ugyanúgy, ahogy az enteriőrnél, a bejárat, valamint az egyéb nyílászárók kiválasztásánál is fontos az összhang. Mint ahogy a belső dizájn kialakításánál is valamiféle koncepciót követünk, ugyanezt szeretnénk megtenni a házunk külső frontjának esetében is.

Gondoljon például arra, hogy mennyire esztétikus hatást kelt, ha a bejárati ajtó mind színében, mind pedig formájában illeszkedik a homlokzathoz! Ezt a harmóniát Ön is könnyedén elérheti, ha tudatosan választ nyílászárókat, amibe az ablakok szintén beletartoznak.

De ennél továbbmegyünk: nemcsak a szín és a forma számít, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Ki kell választania a megfelelő kilincset, el kell döntenie, hogy az ajtón legyen-e üvegbetét, hogy illeszkedik-e mindez a kigondolt koncepcióba, vagy jobb az egyszerűbb megoldások mellett maradni.

Választhat emellett faborítást az ajtóra, illetve egyéb elemeket, mint az oldal- vagy a felülvilágítók. Sőt, az sem lehetetlen, hogy az ajtó külső és belső felének eltérő legyen a színe, mert így minden irányból tökéletesen passzol majd a környezetéhez. Ha nehéz a döntés, illetve nem biztos a választásban, akkor akár belsőépítész segítségét is igénybe veheti, hiszen ő profi szemmel tekint a házra, és olyan új ötletei is lehetnek, amikre Ön nem is gondol.

Tervezze meg a kültéri bejáratát!

Most biztosan azt gondolja, hogy ez mind szép és jó, de hol találhat olyan ajtókat, amiket a kedve szerint variálhat? A válasz nagyon egyszerű: az UniSec gazdag kínálatában. Használja bátran az ajtótervezőt, ahol gyakorlatilag a színtől kezdve a mintán át mindent kiválaszthat, ami már eleve sokat segít abban, hogy elképzelje, hogyan mutat majd a bejárat a házon.

Ha például van már egy garázsajtója, akkor keressen árnyalatban ahhoz passzoló bejáratot! Ha az épület modern, akkor válasszon annak megfelelő ajtót, de ha a klasszikus formákat kedveli, akkor sem fog csalódni a kínálatot illetően.

Merüljön el a részletekben!

Ha megvan a forma és a szín, akkor még tovább kísérletezhet. Keresse meg az Önnek tetsző alakú kilincset, ami lehet hosszúkás, gomb formájú, de hagyományos is. Ha inkább üvegezett bejáratot szeretne, az sem gond, hiszen választhat ilyet is. Ha pedig valamilyen különleges igénye van, az is megoldható, az UniSec-nél ugyanis gyakorlatilag nincs lehetetlen. Azzal azonban számolnia kell, hogy az egyedi ajtók legyártása időt vesz igénybe, de mi az a kis várakozás a végeredményhez képest!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!