BKK: 80 új fát ültetnek a Blaha Lujza téren

Belföld, 2021.09.03

A megújuló Blaha Lujza térre 80 új fát ültetnek, így a közterület összhatásában jelentősen zöldebb lesz, mint korábban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az új fák egy részét egybefüggő zöldfelületbe, a másik részét a burkolatba ültetik teljes talajcserével és talajszint alatti öntözőrendszerrel. A tér nagy részén - a fák környezetében - térkőburkolatot építenek vízáteresztő fugázással és alépítménnyel.

A BKK tudatta azt is, hogy a terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása: a fővárosi önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan a teret egy ligetes, fás találkozóhellyé alakítják át. A jelenlegi értékeket megőrzik: kilenc fát megóvnak, köztük a két értékes koros tölgyet is, amelyet még 1969-ben ültettek át a Tabánból.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el; a 11 meglévő és 80 újonnan telepített fa mellett 1000 négyzetméter zöldfelület és vízjátékok fokozzák majd a tér élhetőségét és javítják a mikroklímáját - írta a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!