BKK: a KÖKI-nél folytatódott a köztisztasági és közrendvédelmi akció

Belföld, 2024.04.11

Kőbánya-Kispesten és környékén folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) köztisztasági és közrendvédelmi akciója csütörtökön.

A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a forgalmas köztereket érintő akciósorozat célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Ezúton partnereikkel a X. (Kőbánya) és a XIX. kerület (Kispest) határán lévő közlekedési csomópontot tisztították meg. Kitakarították a buszpályaudvart, a metrólejárót és környezetét, a vasútállomás peronjait, továbbá a vasútállomást és a buszpályaudvart összekötő átjárót.

Az akcióban részt vett a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. is. Az összehangolt munkából kivették részüket továbbá a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Kőbányai Közterület-felügyelet és a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

A BKK-kampány a buszsávok és -járatok rendszeres ellenőrzését is magában foglalja. A BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön Kőbánya-Kispest metróállomást is érintve a 151-es autóbusz teljes vonalát, a megállóhelyeket, valamint azok környezetét ellenőrizte.

A köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés 2021-ben indult el a BKK szervezésében: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két-három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

Áprilisban még a Déli pályaudvar kerül sorra, 21-én és 28-án pedig a Nagykörút teljes vonalán és további forgalmas fővárosi csomópontoknál lesz nagytakarítás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!