BM: 63,4 milliárd pluszforrást biztosít a kormány a kórházak adósságrendezésére

Belföld, 2024.04.18

A kórházak adósságrendezésére 63,4 milliárd forint pluszforrást biztosít a kormány - közölte a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-vel.

Új MR-készüléket adtak át a debreceni klinikai központban Azt írták, a szomszédságban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság miatt az egészségügyi kiadások is jelentősen megnőttek.

A kormány azonban elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezése mellett, ezért fogadta el a BM javaslatát a működési támogatás biztosításáról - emelték ki.

Az elfogadott javaslat alapján 63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó-és fekvőbeteg-ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok - ismertették.

Hozzátették: a működési támogatást április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatóknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza - tették hozzá.

Tavaly novemberében az egészségügyi intézmények lejárt kötelezettségállományának csökkentéséért több mint 90,2 milliárd forint összegű támogatást fizettek ki - áll a közleményben.

Fotó: Illusztráció
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!