BM: ismét pedagógusokkal tárgyalt a köznevelési államtitkár

Belföld, 2023.03.06

Folytatódott az egyeztetés a köznevelést és a pedagógusokat érintő törvénytervezetekről: Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn ismét megbeszélést folytatott az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a találkozón a költségvetési törvény módosítására vonatkozó javaslatról, valamint a pedagógusok foglalkoztatására vonatkozó új jogállási törvény első részéről egyeztettek a felek.

A Belügyminisztérium emlékeztetett rá, hogy hónapokig tartó előkészítés, online és személyes konzultációkat követően a köznevelési államtitkár március 1-jén tájékoztatta a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ), valamint a Nemzeti Pedagóguskar vezetőit arról, hogy megkezdődik a szakmai egyeztetés a jogszabálytervezetekről.

Hozzátették: a tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta a javaslatait, március 9-én tanácskozik a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, március 13-án pedig újabb érdekképviseleti egyeztetés várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!