BME: csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be az egyetem alap- és mesterképzései

Belföld, 2020.11.25

Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alap- és mesterképzései november 27. és december 4. között - közölte az egyetem szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a november 27-én kezdődő BME Online Nyílt Hét célja a felsőoktatási felvételi jelentkezést tervező középiskolások tájékoztatása az intézmény sokszínű képzési kínálatáról, benne a nemzetközi részképzésekről, a kari hallgatói önkormányzatok tevékenységéről, valamint a közösségi kezdeményezésekről és sportlehetőségekről. A rendezvényre mind a nyolc kar saját programokkal készül, emellett az egyetem Idegen Nyelvi Központja, valamint Sportközpontja is bemutatkozik.

Hozzátették: az előadások résztvevői többek között az egyetemi fejlesztésű zsebműholdakról, az önvezető járművek tervezéséről, a kvantumszámítógépek titkairól, az épített szerkezetek számítógépes modellezéséről, a korszerű műemlékrekonstrukciókról, valamint a felsőoktatási tanulmányok során nélkülözhetetlen, tudatos időmenedzsmentről is hallhatnak.

Az online programsorozat mintaóráin az oktatók feltárják egy-egy szak érdekességeit, a kapcsolódó kutatások részleteit, legfrissebb tudományos eredményeit, amelyek után a virtuális jelenlevők közvetlenül is feltehetik kérdéseiket a képzésekkel, a kollégiumi lakhatással, valamint a közösségi élettel összefüggésben. Minderről műegyetemi hallgatókkal tematikus chatszobákban is beszélgethetnek - közölte az egyetem.

Tudatták azt is, hogy az Online Nyílt Héten minden nap újabb tartalmak hívják fel a figyelmet a Műegyetem változatos műszaki, természettudományi, gazdasági és társadalomtudományi képzéseire.

A részletes program a regisztrációt követően november 27-től érhető el a kari "Nyílt Hét" oldalakra kattintva, a regisztráció folyamatos a weboldalon. A programokból részletes válogatás olvasható a Műegyetem honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!