Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen

Belföld, 2022.06.24

Szerkezetkész állapotba került a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Háza, amelynek ünnepélyes bokrétaünnepét pénteken tartották.

Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen Varga Judit igazságügyi miniszter, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az eseményen azt mondta: egy évvel ezelőtt tették le az épület alapkövét, az avatás 2023 májusában várható.

Az európai szintű tudásközpontközpont és levéltár az egyetemi modellváltás szimbóluma. Az épület és a benne helyet kapó intézménykomplexum az egyetemi modellváltás kézzel fogható, bejárható, látványos része lesz - tette hozzá.

"Közgazdasági tény, hogy az állami beruházások jelentős multiplikátor hatással, munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra javításával és a közszolgáltatások emelésével meghatározó mértékben járulnak hozzá a gazdasági folyamatokhoz" - mondta.

A kormány biztosította, hogy a fontos beruházásokat ne kelljen félbehagyni még egy kisebb konjunktúra idején sem - közölte a miniszter.

Az adatelemző és levéltári központ igazi kincsesbánya lesz az egyetemi hallgatóknak és a fiatal kutatóknak. Az új központban folyamatosan digitalizálják majd a múlt dokumentumait - közölte Varga Judit.

Állandó egyetemtörténeti kiállítás és kulturális funkciók, mini tudományos látvány- és élményközpont is helyet kap a jövőre elkészülő új épületben. Ebben a fejlesztésben is az látszik, hogy a Miskolci Egyetem a hagyományaira alapozva újul meg - mondta.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!