Bölcsőde épült és egy azt kiszolgáló kisbusz állt munkába a Baranya megyei Mindszentgodisán

Belföld, 2021.08.19

Új, négy települést kiszolgáló bölcsődét építettek és beszereztek egy, a gyerekek intézménybe jutását segítő kisbuszt a Baranya megyei Mindszentgodisán - tájékoztatta Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjének irodája MTI-t.

A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív program 141 millió forintos támogatásából megvalósuló fejlesztés az észak-baranyai Mindszentgodisa, Bakóca, Kishajmás és Kisbeszterce községek családjainak nyújt segítséget gyermekeik elhelyezésében.

A hét férőhelyes, két embernek munkát adó új bölcsőde megépítésével és az érintett településekről a gyermekek intézménybe szállítását segítő kisbusz beszerzésével "21. századi környezetben valósulhat meg" a kicsik nevelése - idézték a kommünikében a képviselőt.

Nagy Bernadett, Mindszentgodisa független polgármestere szerint a fejlesztés legfontosabb célja a családok településen tartása és a munkába járás megkönnyítése, ezek pedig a gyermekek helyben történő nevelésével és minőségi ellátásával segíthető - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!