Borbély Lénárd: a felújított csepeli Katona József-iskola Európa bármely országában megállná a helyét

Belföld, 2022.08.31

Európa bármely országában megállná a helyét a felújított Katona József Általános Iskola - jelentette ki Csepel Fidesz-KDNP-s polgármestere szerdán a kerületben.

Borbély Lénárd az intézmény tanévnyitóval egybekötött átadóján azt mondta, hogy a Csepeli Gyermeksziget Program keretében először az óvodai, bölcsődei kerteket renoválták, majd 2019-ben elhatározták, hogy az iskolákkal folytatják. Korábban már két általános iskolát felújítottak, a Katona József Általános Iskola a harmadik volt a sorban.

Közölte: Klinghammer István és a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezte, hogy állítsák vissza az intézmény nyolcvan évvel korábbi homlokzatát. Ők pedig úgy döntöttek, hogy akkor már teljes legyen a felújítás.

A polgármester azt mondta, sokan - köztük tanárok, szülők, gyerekek - segítettek, hogy négy hónap kemény munkával elkészüljön az iskola maradéktalan rendbetétele.

Az intézményt teljes egészében önkormányzati forrásból újították fel - közölte Borbély Lénárd.

Klinghammer István, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Csepel díszpolgára megköszönte az iskola fenntartójának a gondoskodást.

Közölte: az intézmény éppúgy nyolcvanegy éves, mint ő. Itt tanult a neje, a lánya, most pedig az unokája jár ide, ez csepeliek három generációját jelenti - utalt az iskola nagy múltjára.

Az utóbbi években az önkormányzat sorra újítja fel a tanintézményeket, épít sporttelepeket és játszótereket, így a csepeli gyerekek szép környezetben, egészséges körülmények között nevelkedhetnek - hangoztatta Klinghammer István, aki arról is beszélt, hogy a Katona József Általános Iskola diákjai kiváló eredményeket mutatnak fel.

Az ünnepségen felolvasták Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő üzenetét, amely szerint a kormány évről évre többet fordít az alap- és a középfokú oktatásra. Az elmúlt harminc évben nem volt olyan mértékű iskolafejlesztés, mint most - írta a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!