Borpiac lesz még az idén, de a Bortér elmarad

Belföld, 2021.08.30

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb őszi városi rendezvénye volt a Bortér, amelyet második borfesztiválként is emlegetnek Szegeden. Sajnos a bizonytalan járványhelyzet miatt az idén le kell mondanunk erről az eseményről.

Bortér promo
A programturizmus honlapján egyetlen mondat olvasható a Bor tér Szeged rovatban: 2021-ben nem kerül megrendezésre. Megkérdeztünk több borkereskedőt és borászt arról, hogy mit tudnak az idei fesztiválról, és mindannyian megerősítették a hírt, mely szerint elmarad a rendezvény. Azt mondják, nemrégiben levélben értesítette őket Szegedi Városkép és Piac Kft, hogy az érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a Bortér elmarad.

Az önkormányzati cég viszont megjelölt két hétvégét, melyeken ismét megrendezik a borpiacot a Szent István téren. Mint ismert, tavasszal négy alkalommal is kitelepülhettek a borszaküzletek és borászok erre a belvárosi területre, ahol szűkebb keretek között, de mégis élvezhették a borkedvelők a kellemes nedűket. A két kijelölt időpont: szeptember 17-19. , valamint október 29-31.

Mint ismert, továbbra is életben van az a rendelkezés, mely szerint sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történt enyhítés, maradtak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken maradt a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajtuk. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken. Ezt a rendelkezést függesztette fel a kormány az augusztus 20-i hosszú hétvégére, és ekkor a Széchenyi téren a tavaszi borfesztivált idéző rendezvényen a szegediek hódolhattak a borok iránti szenvedélyüknek.

Fotó: Bortér
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!