Bővíti szatymazi termelő és logisztikai központját a CE Glass csoport

Belföld, 2021.03.17

Mintegy négymilliárd forintos beruházással bővíti szatymazi termelő és logisztikai központját a CE Glass csoport - jelentette be Varga Gusztáv vezérigazgató, tulajdonos szerdán a helyszínen.

A szakember elmondta, a beruházás döntően saját forrásból, emellett hazai és uniós támogatással valósul meg a tervek szerint az év végére.

A vállalkozás több mint 400 alkalmazottat foglalkoztató 30 ezer négyzetméteres üzemében, napi 5 ezer hőszigetelő üveget állítanak elő. A központot a második negyedévben elkezdő fejlesztés során 5400 négyzetméteres termelő üzemmel bővítik - közölte a vezérigazgató. Hozzátette: az építési beruházás költsége mintegy 2 milliárd forint, emellett hasonló értékben szereznek be új gépeket, berendezéseket.

A beruházásnak köszönhetően a biztonsági többrétegű üvegek gyártását bővíti a vállalkozás, mivel egyre nagyobb az igény az üvegkorlátok, homlokzatok laminált üvegek, edzett üvegek iránt - tudatta Varga Gusztáv.

Kormány Péter műszaki vezető kifejtette, a következő hónapokban az edzési és megmunkálási kapacitásokat bővítik. Üzembe állítanak egy új edzőkemencét, amely 2,8x6 méteres üvegek edzését teszi lehetővé, egy egyedülálló vizes vágási technológiát alkalmazó vertikális CNC-berendezést, amely ötödére csökkenti a megmunkálási időt, valamint egy hőszigetelő üveggyártósort. Ez utóbbinak köszönhetően a kettő- és háromrétegű hőszigetelő üvegek a napi gyártási kapacitása 6-6,5 ezer darabra nő.

A közelmúltban már telepítették egy laminált vágósort, amely több lépcsőben szabja föl a laminált üvegeket, ezzel gyorsítja a gyártási folyamatot - mondta,

Az üzem tetejére napelem parkot telepítenek, amely több mint a felét kiváltja a jelenlegi villamosenergia-fogyasztásnak - közölte a szakember.

Bóné Ágnes HR-vezető közölte, a járvány harmadik hulláma ellenére az elmúlt időszakban is nőtt a foglalkoztatottak száma a vállalkozásnál. Jelenleg 414 alkalmazottat foglalkoztatnak, 60 százalékuk közvetlenül a termelésben vesz részt. Ezt a létszámot hatvannal kívánják növelni.

Varga Gusztáv több mint százéves hagyomány folytatásaként 1989-ben nyitotta meg Szilánk néven képkeretező és üvegező műhelyét Szegeden. A vállalkozás az évek során nagykereskedelemmel, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával bővítette tevékenységi körét, és kilépett a nemzetközi piacra. A tevékenységét CE Glass néven folytató vállalkozás új termelő és logisztikai központját Szeged határában, Szatymazon 2012-ben adták át.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a CE Glass 1989 Üveg- és Gépipari Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 2,391 milliárd forint volt, több mint 17 százalékkal haladta meg az előző évit. A forgalom mintegy harmada származik - a logisztikai költségek miatt elsősorban a szomszédos országokba irányuló - exportból. A vállalkozás adózott eredménye 534 millió forint volt, 90 százalékkal magasabb a 2018-asnál.

A CE Glass Zrt. 2018-ban 550, 2019-ben 490 millió forintos nettó árbevételt ért el, tavaly adózott eredménye 139 millió forint, a megelőző évben 55 millió volt.

A cégcsoport tájékoztatása szerint a tavalyi árbevétel lényegében megegyezik a 2019-essel.
(MTI)

Címkék

CE Glass Varga Gusztáv
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!