Bővítik a fizetős parkolóövezetet Újszegeden

Belföld, 2024.06.26

Mihálik Edvin önkormányzati képviselő a közösségi oldalán számolt be arról az indítványról, mely szerint augusztus 1-től a tervek szerint tovább bővítik a fizetős parkolóövezetet az Alsó kikötő soron, a Herke utca és a szennyvíz átemelő telep között.

Parkolózóna vége A fizetős parkoló övezetek bővítésére azért van szükség, hogy az ott lakók végre le tudják parkolni autóikat az otthonuk közelében, amelytől azt is várják, csökken a környék zsúfoltsága, forgalomterhelése, ahogyan ez korábban már meg is történt.  

Mint a képviselő a közösségi oldalán megjegyzi, akadtak problémák is, hiszen az Alső kikötő sor egy szakasza kimaradt a fizetős zónából, így rendkívül sokan ide állították le járművüket, amivel gyakorlatilag kiszorították az Alsó Kikötő sor 10. szám alatt élőket, így nem tudtak a házuk elé parkolni.  

Mihálik Edvin posztjában leírtak szerint a közgyűlés pénteken tárgyalja a módosítást, a tanácsnok pedig arra fogja kérni képviselőtársait, hogy támogassák a módosítást a környékben élők érdekében.  

A fizetős parkolók bővítése után az ott lakók kedvezményes bérlet kiváltására lesznek jogosultak, amivel egész nap korlátlanul tudják majd használni a felszabadult parkolóhelyeket.  

Amennyiben a képviselőtestület megszavazza, a módosítás augusztus 1-től lép hatályba.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!