Budai: Czeglédy Csaba újra "trükkök százaival" próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét

Belföld, 2021.03.02

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba újra "trükkök százaival" próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, mert az az érdeke, hogy a tárgyalás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a Czeglédy Csaba és társai ellen indított büntetőper.

Hangsúlyozta: "Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, aki Gyurcsány Ferenc házi ügyvédje, illetőleg a céges ügyein kívül Gyurcsány Ferencnek a családi ügyeit is vitte, mint ügyvéd".

Budai Gyula közlése szerint ugyanakkor a vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek, így a bíróság annyit tudott érdemben haladni, hogy a tizenkilencedrendű vádlott vallomását - aki egyébként lemondott a tárgyalás jogáról - felolvasta.

A fideszes politikus úgy értékelt: újra "trükkök százaival" próbálkozik Czeglédy Csaba és az őt képviselő ügyvédek, hogy megakadályozzák, illetve elhúzzák a bírósági tárgyalást, mert az az érdekük, hogy a büntetőeljárás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

Budai Gyula szerint nem véletlen, hogy a múlt héten Gyurcsány Ferenc pártelnök nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként szerepel a szombathelyi előválasztáson. Teljesen egyértelmű - folytatta -, hogy Czeglédy Csabának el kell húznia a büntetőeljárást, mert így el tud indulni a választásokon, és megint tud "játszani" a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is.

Budai Gyula "az igazságszolgáltatás arcul csapásaként" értékelte, amit az elmúlt években Czeglédy Csaba és vádlott-társai, illetve az őket képviselő ügyvédek tesznek a büntetőeljárás során.

Felidézte: Czeglédy Csaba és társai ellen a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Hozzátette: Czeglédy Csaba nem fizette ki azokat a diák- és nyugdíjas munkavállalókat, akiket a Human Operator Zrt.-n keresztül alkalmazott, és "ellopta" azt a 6,3 milliárd forintot, amit az állami költségvetésbe járulékként be kellett volna fizetnie.

Hangsúlyozta: Czeglédy Csabát hasonló bűncselekmény miatt már jogerősen elítélték.

"Ő egy adócsaló bűnöző, a baloldal dédelgetett kedvence és Gyurcsány Ferenc kegyeltje, aki az elmúlt másfél évben közel 150 millió forintos megbízást kapott a DK-s önkormányzatoktól ügyvédi irodáján keresztül" - fogalmazott Budai Gyula.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!