Budapesten fogadta Savkat Mirzijojev üzbég elnököt Novák Katalin

Belföld, 2022.10.04

Savkat Mirzijojevet, az Üzbég Köztársaság elnökét fogadta Novák Katalin köztársasági elnök kedden Budapesten, a Sándor-palotában.

Az üzbég elnök Budapesten A két elnök megállapodott abban, hogy a béke és a biztonság kiemelten fontos számukra, Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, valamint mindent megtesznek a gyermeket nevelő szülők támogatásáért - olvasható Novák Katalin keddi bejegyzése közösségi oldalán.

Novák Katalin emlékeztetett: Üzbegisztán szomszédságában, Afganisztánban évek óta nincs béke, most pedig Magyarország szomszédjában, Ukrajnában is háború dúl.

Mint írja, Magyarország a Nyugat és Kelet közötti gazdasági együttműködés központja. Üzbegisztán és Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíteni fogják, különösen az energetikai, a pénzügyi és egészségipari területeken.

Posztjában Novák Katalin kiemelte: nemzeteink jövőjének záloga a család, mindent megtesznek tehát annak érdekében, hogy támogassák a gyermeket nevelő szülőket.

Novák Katalin örömmel fogadta, hogy Savkat Mirzijojev elnöknek szándékában áll Budapesten nagykövetséget nyitni, emellett kitért arra is, hogy köszönettel elfogadta a meghívást Üzbegisztánba, így a közeljövőben Taskentben folytathatják a megbeszélést.
(MTI)

Galériánk

Az üzbég elnök Budapesten Az üzbég elnök Budapesten Az üzbég elnök Budapesten Az üzbég elnök Budapesten Az üzbég elnök Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!