Budapesti és vidéki családok karácsonyát is segíti az Egyszülős Központ

Belföld, 2021.12.08

Több mint kétszáz nehéz helyzetben lévő budapesti és vidéki egyszülős családnak szeretne segíteni karácsonyi kezdeményezésével az Egyszülős Központ.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írták, hogy az Egyszülős Központ tevékenysége egy ideig csak Budapestre koncentrálódott, főleg a fővárosban élő egyszülős családoknak tudtak segíteni. Online szolgáltatásaik elindításával, valamint élelmiszer-, tisztító- és tisztálkodószer adományaik révén egyre több vidéki egyszülős családhoz is eljutnak. Mostanra már több vidéki és határon túli településen vannak klubjai a központnak.

Mint kiemelték: az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek. Ennek egy fontos mérföldköve a "2021 Karácsonyi Nagykövete" kezdeményezésük. A központ megkeresett olyan helyi kötődésű prominens embereket, akik Budapestről még karácsony előtt elviszik a csomagokat az ország különböző megyéibe. Segítségükkel a vidéken élő egyszülős családhoz fejenként 25 ezer forint értékű tisztító- és tisztálkodószereket tartalmazó csomag jut el karácsonyig.

Ezzel az Egyszülős Központ ebben az évben csaknem 400 családnak tudja könnyebbé tenni a mindennapjait, akik közül 250 vidéken él. Az Egyszülős Központ 2021-ben több mint 6 tonna élelmiszert juttatott el a támogatásra szoruló egyszülős családoknak, az elmúlt évekkel együtt összesen 18 tonnányit - írták.

A közlemény szerint Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, körülbelül 300 ezer egyszülős család van. A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt meg, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!