CÖF-CÖKA: több beleszólást a civileknek az uniós döntésekbe!

Belföld, 2019.06.27

Elkerülhetetlenné vált az Európai Unió (EU) reformja, annak érdekében, hogy a civilek nagyobb beleszólási lehetőséget kapjanak az uniós döntésekbe - jelentette ki a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csizmadia László hozzátette, ennek érdekében alakították meg 14 uniós tagország civil szervezeteinek részvételével az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozást (EUCET) és tervezik a kiterjesztését mind a 28 tagállamra.

Úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság a politikai pártok szolgálatába szegődött, illetve Németország és Franciaország, valamint a hozzájuk "simuló sleppországok" kisajátítják az unió vezetését. Továbbá az eszmeiségében megbukott posztkommunizmus és neoliberalizmus a megfizetett média segítségével akarja érvényre juttatni ideológiáját - fűzte hozzá.

A CÖF-CÖKA tudatosítani kívánja, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság (EB) pártos ítélkezése hullámtörőként nem fojthatja el az európai polgárok akaratát - fogalmazott.

Céljuk az uniós bürokrácia, illetve az EP létszámának csökkentése - utóbbit maximum 400 főre -, valamint az unió birodalmi törekvéseinek megszüntetése - mondta Csizmadia László.

Kiszelly Zoltán, az EUCET C12 elnevezésű szakértőcsoportjának tagja arról beszélt: céljaik elérése érdekében tárgyalásokat folytattak Brüsszelben Henri Malosse-szal, a Vocal Europe szuverenista szervezet elnökével. Egyetértettek abban, hogy a polgároknak nagyobb teret kell adni a döntésekben.

Megjegyezte, hogy Magyarország ezen a területen élen jár, hiszen a nemzeti konzultációk alkalmával a magyar kormány nyílt párbeszédet folytat a polgárokkal.

A tárgyaláson arról is szó esett, hogy a klímaváltozás elleni fellépésnek sok módja van, vagyis nem csak az lehet klímavédő, aki globalista. Annál is inkább, mert az Isten által teremtett világ megőrzése keresztényi feladat is - mondta.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a közvetlen demokrácia eszközei még mindig mostohagyereknek számítanak az EU-ban. Példaként említette, hogy az elmúlt hét évben 63 uniós polgári kezdeményezés indult, s csupán négy volt sikeres.

Azt is megemlítette: egy jogászcsoport keresetet nyújtott be az EU ellen annak okán, hogy átlagosan naponta hat migráns veszti életét a Földközi-tengeren. Emlékeztetett arra, hogy a CÖF-nek már korábban is az volt az álláspontja, hogy nemcsak az embercsempészek felelősek a halálesetekért, hanem az EU is, aki meghívja a migránsokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!