Csak ősszel indul újra a Kövér Béla Bábszínház, de a Somogyiban rövidesen nyithatnak

Belföld, 2021.04.28

Közleményt adott ki a szegedi Kövér Béla Bábszínház vezetése arról, milyen körülményekesetén nyitja meg újra kapuit az intézmény a közönség előtt.

Somogyi könyvtár Odessza Közben a Somogyi-könyvtár is a nyitást tervezgeti, igaz, pontos időpont még nincs az újraindulásra.

Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház vezetője a közleményben leszögezi, hogy a kormány négymillió beoltotthoz köti az újranyitást, de ez a döntés számukra kicsit hirtelen jött, ezért rendkívül óvatosan szeretnék elindítani az évadot. Ezért, amíg nem tudják garantálni a teljes biztonságot a közönség és a színház dolgozói számára, addig nem kockáztatják meg a nyitást. A bábszínház vezetése ezért úgy döntött, hogy csak ősszel indulnak az előadások. A közlemény ugyanakkor jelzi, hogy az intézmény szabadtéri programokat tervez, ezek közül nem egy különleges csemege lesz.

A szegedi Somogyi-könyvtárban is ugrásra készen várják, hogy a hosszú kényszerszünet után végre kinyithassanak. Egyelőre azonban nincs pontos időpontja az intézmény nyitásának. Az épületbe majd csak azok az olvasók léphetnek be, akiknek már van védettségi igazolványuk, vagy kiskorúak, de ilyen kísérővel jönnek, ezért továbbra is nyitva tartják a Könyvtárpontjaikat.

Szerdán egyébként használtkönyv- és folyóirat vásárt tartottak a Somogyi- könyvtár Odesszai fiókkönyvtára előtt. Az akciónak óriási sikere volt, olyanok is eljöttek, akik nem olvasói a fiókkönyvtárnak, ami azt bizonyítja, hogy nagyon hiányzik már sokaknak az érzés, hogy belelapozzanak a könyvekbe, esetleg haza vigyék azokat, és nyugodt körülmények között elolvassák azokat.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!