Csaknem 300 millió forintból fejlesztik az orosházi szakrendelőt

Belföld, 2023.03.28

Felújítják az orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet szakrendelőjét 295 millió forint uniós támogatásból. A támogatásból új eszközöket is vásárolnak - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A munkálatok április 1-jén kezdődnek és a nyár végéig tartanak. A Könd utcai szakrendelőt részbeni akadálymentesítik (például látássérülteknek vezetősávot alakítanak ki), a rossz állapotú burkolatokat cserélik, javítják a korlátokat. A főlépcsőházban javítják a hő- és füstelvezetési rendszert. Bővítik és felújítják a patika ügyfélterét. A kórház főépülete és a szakrendelő között a folyosói vasajtót mozgásérzékelős műanyag nyílászáróra cserélik.

A felújítások mellett 19 egészségügyi szakmát érintő műszerbeszerzés és eszközfejlesztés is lesz, ezzel javul a meglévő ellátások szolgáltatási minősége a járóbeteg-szakellátásban - írták a közleményben.

Az orosházi szakrendelő ellátási körzete mintegy 100 ezer lakosra terjed ki.

Békés vármegyében 290,2 millió forint uniós támogatásból korszerűsítik a gyulai kórház rendelőintézetét is, a munkálatok ott várhatóan május végéig fejeződnek be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!