Családja örült Joób Márton hazatérésének, a Fidesz azonban lemondatná a képviselőt

Belföld, 2021.01.29

20 kilót fogyott, és minden egyes nap 10 kilométert futott a börtönben Joób Márton, szegedi önkormányzati képviselő.

Joób Márton A politikus szerdán térhetett haza az otthonába, ahol nyomkövetőt viselve kell közlekednie.

A blikk.hu számolt be arról, hogy bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő 20 kilót fogyott a rácsok mögött. A nagycsaládos képviselőt nagy örömmel fogadták otthonában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága tavaly nyáron indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt a szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaságot vezető képviselő és társai ellen. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2013 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtettek, amelynek célja az volt, hogy egy szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaság kijátssza az ÁFA fizetési kötelezettségét. A gyanúsítottak ezzel több száz millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Joób elismerte a nyomozóknak, hogy részben van felelőssége a történtekben, ezzel arányosan egy komoly összeget már be is fizetett a NAV-nak. Viszont olyan dolgokért nem szeretné vállalni a felelősséget, amit nem ő követett el. A blikk.hu-nak elmondta: bár továbbra is igazságtalannak tartja a helyzetet, amibe került, de teljes mértékben együttműködik a hatósággal. „Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző. Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam. ” - idézi a lap az önkormányzati képviselőt.

Közben a szegedi közgyűlésben ellenzékben lévő fideszes politikusok azt követelik, hogy Joób mondjon le mandátumáról. Tápai Péter, a pénzügyi bizottság elnöke sajtótájékoztatóján kijelentette: a Fidesz képviselői a legelső nyilvános közgyűlésen kezdeményezni fogják, hogy Joób Márton mondjon le. Az Összefogás Szegedért színeiben 2019 októberében egyéni képviselői mandátumot szerző Joób korábban lemondott már tanácsnoki pozíciójáról, de egyelőre továbbra is ő képviseli Újszeged lakosainak jelentős részét a közgyűlésben. Ha a 11 gyermekes politikus lemond a mandátumáról, akkor legkésőbb idén októberben időközi választást kell tartani abban a körzetben, ahol egyébként már kétszer nyert Joób Márton korábban.
(Webrádió)

Címkék

Joób Márton
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!