Csath Magdolnát jelölte a monetáris tanácsba a Mi Hazánk

Belföld, 2023.03.23

Csath Magdolna közgazdász professzort jelölte a jegybank monetáris tanácsába a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

Hangsúlyozta: az egyebek mellett a gazdaságfejlesztés, a pénzügyi hatékonyság és az innovációmenedzsment kérdéseivel foglalkozó szakember életművét állami és tudományos díjakkal ismerték el.

Nem pártemberről van szó - emelte ki, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy jelöltjük életpályája során már sokszor bebizonyította nemzeti elkötelezettségét.

Dúró Dóra annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a tudás, ne a politikai hűség legyen a szempont a vezető pozíciókra való kiválasztáskor.

Csath Magdolna a sajtótájékoztatón arról beszélt: Magyarországon napjainkban "olyan mértékben egymásnak feszülnek erők, hogy az már árt a gazdaságnak".

Megemlítette: régóta foglalkozik azzal, hogyan járulhat hozzá a gazdaság versenyképesebbé tételéhez a fiskális és a monetáris politika, mi ezek feladata, és hogyan lehet kezelni e két politika összeütközését, hiszen ezek egyensúlyára és harmóniájára van szükség a fejlődéshez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!