Csírátlanítás a gyártási folyamatok alatt

Belföld, 2023.01.20

A gyártóknak óriási a felelősségük. Az élelmiszeriparban nagyon felkészültnek kell lenniük, egyrészt azért, mert rengeteg ember dolgozik az üzemekben, másrészt amiatt, mert a végterméket rengeteg ember fogyasztja majd.

Germicidlámpa Az egészséges munkakörülmények megteremtéséhez a légtér fertőtlenítése is hozzátartozik. A következő cikkben az UV-C technológia és a csírátlanítás közötti összefüggéseket vizsgáljuk meg.  

A gyár légterének kezelése

Ez nem teljesen olyan, mint amikor egy lakás légterét szeretnénk felfrissíteni, hiszen akár több száz ember egészségét kell megóvni. Az alkalmazottakat például meg kell védeni a levegőben szálló kórokozóktól, ezenkívül a gyártott produktum csíramentességét egyaránt garantálni kell. A Hollandimpex germicidlámpás megoldásai például ilyen esetekben lehetnek a hasznunkra, de érdemes a légcsatornákat is UV-C lámpákkal ellátni a teljes hatás érdekében.  

A speciális UV-C lámpákat tehát az üzemekben, gyárakban, így az élelmiszeriparban is hasznosíthatjuk, hogy a felületek és a légtér csíramentességét biztosíthassuk. A lámpák 253,7 nm-es sugárzást bocsátanak ki, ami már képes megsemmisíteni a levegőben szálló mikrobákat, vírusokat, illetve a gomba és a penész ellen szintén hatékonyak lehetnek.

Milyen produktumokkal érdemes csírátlanítani?

Ez számos tényezőtől függ, ám leginkább a helyiség jellege és mérete dominál majd. Az UV-C lámpával ellátott berendezéseknek ugyanis több típusa létezik. A módszer teljesen vegyszermentes, környezetbarát és nem tudjuk túladagolni, ráadásul semmilyen melléktermék miatt nem kell aggódnunk.  

A falra szerelhető lámpatestek erős, közvetlen besugárzást tesznek lehetővé, és ezeket tilos emberi jelenlét mellett működtetni! A zárt rendszerű, germicidlámpával felszerelt légtisztítókat már akár a nap 24 órájában, az emberek mellett is bekapcsolhatjuk. Ezeket a légtisztítókat előszeretettel használják otthonokban, óvodákban, irodákban, de egészségügyi intézményekben is.

Központi légkezelés, csírátlanítással

A központi légkezelő, légbefúvó rendszer esetén a befújt levegő minőségét kell garantálnunk, ezt kell csírátlanítani. Az UV4AIR termékcsalád berendezéseit például ilyen helyzetekben vethetjük be. Ezek a légcsatornában található levegő folyamatos kezelését látják el, így mindig csíramentes levegő áramlik a helyiségbe.  

Ha azt szeretnénk, hogy központi légcsatorna nélkül, csupán egy adott helyiségben kezelje a rendszer a levegőt, akkor az UV4AIR Active készülék mellett érdemes dönteni.  

A csírátlanítás tehát egészségügyi szempontból nagyon fontos. Az egészséges körülmények között történő termelés a hatékony és gördülékeny kereskedelem előfeltétele. Az UV-C technológia megoldást nyújthat valamennyi csírátlanítási feladatra, ezáltal a felületek és a légtér fertőtlenítése szintén kivitelezhető, professzionális módon.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!