Csökkennek a beruházási kiadások Salgótarjánban

Belföld, 2021.03.02

Kevesebb pénz jut beruházásokra Salgótarjánban az idén, mint tavaly, ugyanakkor létszámcsökkentés nem lesz az önkormányzati intézményekben - ez is szerepel az önkormányzat 2021. évi költségvetésében, amelyet a városháza honlapján tettek közzé.

A nógrádi megyeszékhely költségvetését 11 milliárd 698 millió 496 ezer forint kiadási és bevételi főösszeggel fogadták el, amely az előző évben tervezetthez képest több mint másfél milliárd forinttal, 8,9 százalékkal csökkent. A büdzsé 4 milliárd 499 millió 663 ezer forint hiánnyal számol.

A bevételi főösszegen belül a felhalmozások 4 milliárd 281 millió forinttal szerepelnek, ez 1,6 milliárd forinttal, 28 százalékkal kevesebb az előző évinél.

A kiadási főösszegen belül felhalmozásokra 4 milliárd 646 millió forint jut, amely a múlt évihez képest 26,4 százalékkal csökkent. Ennek okaként jelölik meg, hogy a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) beruházásainak, felújításainak többsége befejeződött, vagy a befejezéshez közelít.

Felújításokra 2 milliárd 584 millió forintot szánnak, kilenc százalékkal, 22,7 millió forinttal kevesebbet, mint tavaly.

Salgótarjánban a felhalmozási feladatok megvalósítását a pályázati források túlsúlya jellemzi. A költségvetésben megjelennek az európai uniós forrásokkal támogatott projektek, illetve a Modern városok programból és egyéb pályázati forrásból megvalósuló projektek előkészítési feladatainak, illetve finanszírozásának költségei.

A fejlesztések között szerepel az ipari park úthálózata, a Beszterce tér, a Dornyay turistaház, továbbá a vásárcsarnok felújítása, kerékpárút építése, óvodák, rendelők energetikai megújítása, városrehabilitációs beruházás, a város szennyvízhálózatának felújítása és elektromos járművek beszerzése is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!