Csütörtökön indul, ismét teltházas lehet a Deja Vu Fesztivál

Belföld, 2023.05.31

Szerda délelőtt bejárásra invitálták a sajtó képviselőit a Deja Vu Fesztivál szervezői, ahol már az utolsó simításokat végezték a csütörtöki nyitás előtt.

Deja Vu Fesztivál sajtóbejárás

Molnár Balázs kommunikációs manager szerint az elmúlt tíz év alatt jelentősen változott, hatalmas evolúción esett át a Deja Vu Fesztivál. Molnár Balázs felidézte az első 2013-as fesztivált, ahol az egyik nap még ingyenes volt és többek között Rubint Réka tartott fitness órát. A Deja Vu az első években még úgynevezett útkeresés időszakában volt, próbálták pozícionálni a fesztivált, amely gyakorlatilag ebben a műfajban úttörőnek számított és azóta is őrzi piacvezető pozícióját a retró műfajban. A kommunikációs manager felidézte az első évet, ahol az a Thomas Anders volt az egyik sztárfellépő, aki idén is tiszteletét teszi a jubiláló fesztivál nyitónapján. Ha valaki nem tudná, Thomas Anders a Modern Talking formáció egyik oszlopos tagja és szinte már haza jár Szegedre. A sajtóbejáráson az is elhangzott, hogy a Deja Vu Fesztiválon mindig figyelembe vették a látogatók igényeit, a rendezvény szervezői mindig is különös hangsúlyt fordítottak arra, hogy megismerjék a közönség kívánságait a fellépők tekintetében.

A retró fesztiválok szervezői nincsennek könnyű helyzetben, hiszen az egykoron népszerű zenekarok jelentős része már felbomlott, nem vállal fellépéseket, megromlott a kapcsolatuk vagy sajnos olyan is akad, aki időközben elhunyt. Mint Molnár Balázs elmondta, amennyiben a fesztiválozókon múlna, akkor minden évben a Scooter és a Cascada lépne fel, ez a két zenekar mind a mai napig is óriási közönségkedvencnek számít. Cascada már kétszer is fellépett a szegedi retró fesztiválon, míg Scooter-el nem egyszerű az egyeztetés, hiszen a mai napig óriási népszerűségnek örvend a zenekar, gyakorlatilag teli van a naptárjuk, ráadásul nagyon komoly színpadtechnikát írnak elő. A kommunikációs menedzser azt is elmondta, ahogy minden évben, úgy idén is szerették volna a Deja Vu Fesztivált jó áron kínálni a bulizni vágyóknak, ezért a bérletek árai sem emelkedtek az egekbe, megfizethető a rendezvény. A kedvező áraknak köszönhetően a bérletek már rég elfogytak, mint Molnár Balázs elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan, az idei rendezvény is tetházasnak ígérkezik.  

A fesztivál folyamatosan fejlődik, melynek keretében a színpad még nagyobb lett és még komolyabb hang és fénytechnikát kapott. A 2023-as évben a fesztivál mind a három napjára jut legalább három nemzetközi előadó. A számos neves fellépő között ismét feltűnik Alexandra Stan neve, aki tavaly fellépett volna a fesztiválon, de sajnos mandulagyulladása lett, melynek következtében a fellépés helyett a fül-orr-gégészeten kötött ki, majd a láza is felszökött, de a bulizókat videóüzenetben köszöntötte. Egyelőre úgy néz ki, hogy az idei fellépőket betegség nem akadályozza. Talán a covid helyzetnek is köszönhetően, amikor az iparág gyakorlatilag leállt, a fellépők is visszavettek igényeikből, idén egyik zenekarnak sem voltak különleges vagy teljesíthetetlen kívánságai. Az egyik zenekar különleges mézet, illetve szendvics alapanyagokat kért, amelyeket maguk kívánnak majd megkenni.  

Általánosságban elmondható, hogy a zenekarok szívesen ismerkednek a helyi ételekkel, illetve borokkal, de a különleges hazai söröket sem vetik meg.  

A Deja Vu Fesztivál tehát június 1-jén, csütörtökön veszi kezdetét és egészen vasárnap hajnalig tart a retró őrület, ahol olyan egykori vagy jelenlegi világsztárok lépnek fel többek között mint, az Eiffel 65, Dj Sash!, a Blue, Dr. Alban vagy Inna.

(Webrádió)

Címkék

Deja Vu 2023 Sajtóbejárás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!