TV műsor

Debreceni polgármester: örömmel fogadjuk az új természettudományi múzeumot

Belföld, 2020.01.23

Debrecen örömmel fogadja az új természettudományi múzeumot - közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere az MTI-vel csütörtökön.

Papp László (Fidesz-KDNP) közleményében "Debrecen és a vidéki Magyarország nevében" visszautasította Karácsony Gergely budapesti főpolgármester állítását, miszerint "tragikus lenne a természettudományi múzeum Debrecenbe költöztetése".

"Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja" - írta Papp László.

Közleménye szerint Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új természettudományi múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához.

Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítélik meg, hogy Debrecen ideális választás - jelezte Papp László hozzátéve: "tisztában vagyunk azzal, hogy a természettudományi múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak".

A Debreceni Egyetem, a város oktatási rendszerének egészével együtt, biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést - tudatta a polgármester, hozzátéve: a természettudományi múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálnak, amelyek állami tulajdonban vannak, "városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!