Demográfiai csúcs - Szánthó Miklós: harcra van szükség a családokért

Belföld, 2021.09.24

Nem a család fogalmának felülvizsgálatára, és nem vitára, hanem harcra van szükség - jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

Szánthó Miklós a rendezvény A nyilvánosság és a család című kerekasztal-beszélgetésén úgy fogalmazott: a család intézményét, a család természetes közegét meg kell védeni.

Azt mondta: a nyilvánosság "totálisan kettévált", több releváns társadalmi ügyben - "multikulti", migráció, abortusz, drogliberalizáció, "elnyomottnak tételezett kisebbségek ügye", gender vagy a család témaköre - két teljesen egymással szemben álló vélemény figyelhető meg.

Az egyik szembenéz a valósággal, a valós problémákkal, a másik saját ideológiájának foglya lett, "a teremtés rendjével szembemenő álvilágot" kreál és ezt az ideológiát akarja ráerőltetni valamennyi társadalomra - jelentette ki

Szánthó Miklós szerint egy civilizációnak önerőből fenn kell tudni tartania saját népességét és meg kell védenie a társadalmi rend alapjául szolgáló család intézményét.

Éric Zemmour francia esszéista, politikai újságíró a franciaországi helyzetről beszélt, ahol a demográfiai csökkenés mellett a migráció is jelen van. Emellett "ideológiai harc" is folyik - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: jogukban áll kritizálni az "LMBT-ideológiát", ahogy a feminizmust is kritizálhatják, azonban ez nem azt jelenti, hogy automatikusan ellenségei lennének a homoszexuálisoknak.

Azt mondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök az az európai vezető, aki legjobban felmérte, hogy miről van szó, és mennyire fontos harcolni. "A népeinknek ez a túlélési záloga" - mondta a francia újságíró.

Szilvay Gergely író, a Rubicon Intézet kutatója már azt problémaként értelmezte, hogy a mai "posztmodern" világban vita van arról, mi az a család. Hiszen ennek egy magától értetődő társadalmi intézménynek kellene lennie - hangsúlyozta.

Meglátása szerint Magyarországon még meg lehet védeni a család hagyományos elképzelését, Nyugaton azonban inkább már arra kell törekedni, hogy visszaálljon a régi felfogás, hiszen ott ma a család fogalmát az "LMBTQ-mozgalom" tematizálja.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a nyilvánosságban az újfajta családfogalmakkal szemben "ellenpropagandára" van szükség, amely a hagyományos családfelfogást hirdetné.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!