A mákos mellett diós, illetve ínyenc kategóriában lehetett indulni. Mintegy félszáz bejgli versengett az elismerésekért, amelyből a legjobb mákost a szegedi REÖK, illetve Delimo Kézműves Cukrászda cukrászpárosa nyerte el.
Novák Ádám neve már ismerős lehet olvasóink számára, hiszen a mestercukrász Elek Ritával karöltve idén már egyszer bezsebelt egy elismerést, akkor a harmadik helyet csípte meg a páros a tökmagos-málnás fagylaltjával, ami egyébként a Régió kiváló fagylaltja kitüntető címet is viselheti.
Novák Ádám 2006 óta cukrász, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdában pedig nyitás óta, azaz 2018-tól dolgozik.
A Novák Ádám Puskás Róbert duó klasszikus mákos bejgli, valamint ínyenc kategóriában indult, amelyből előbbit meg is nyerték, a serleg és az oklevél már ott díszeleg a cukrászdában, azt bárki megtekintheti. Szigorú szabályok vonatkoznak a tésztára, valamint a töltelékre, amelytől nem nagyon lehet eltérni, de mint Novák Ádámtól megtudtuk kandírozott narancshéjat, valamint narancslikőrt is adtak hozzá a díjnyertes műhöz, hogy intenzívebb legyen az ízhatás.
A megmérettetésen a mákos bejgli mellett az ínyenc kategóriában is indultak a delimos fiúk egy gesztenyés-áfonyás-fűszeres süteménnyel, amelyet szintén meg lehet majd vásárolni a cukrászdában a díjnyertes mellett természetesen. A bejglik ára egységesen mintegy 3500 Ft körül alakul majd - tudta meg szerkesztőségünk.
Novák Ádám arra a kérdésünkre, hogy mi a jó bejgli titka azt válaszolta, hogy a tésztát minimum egy napot hagyjuk pihenni a hűtőben, valamint a tölteléket is érdemes egy nappal korábban elkészíteni. Tehát a titok a megfelelő kelesztés, pihentetés és sütés - mondta el kérdésünkre a mestercukrász. A díjnyertes bejgli receptjét az ipartestület egyébként hamarosan közzéteszi.
(Webrádió)
Címkék
REÖK Kézműves Cukrászda
Év Mákos Bejglije
Novák Ádám
Puskás Róbert
Galériánk
Véleménye van? Szóljon hozzá!