Díjnyertes lett a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda mákos bejglije

Belföld, 2022.11.23

A Magyar Cukrász Ipartestület a harmadik alkalommal hirdette meg bejgli versenyét több kategóriában is, amelyből az Év Mákos Bejglije díjat 2022-ben a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda két cukrásza, Novák Ádám és a Puskás Róbert páros söpörhette be.

Novák Ádám REÖK A mákos mellett diós, illetve ínyenc kategóriában lehetett indulni. Mintegy félszáz bejgli versengett az elismerésekért, amelyből a legjobb mákost a szegedi REÖK, illetve Delimo Kézműves Cukrászda cukrászpárosa nyerte el.  

Novák Ádám neve már ismerős lehet olvasóink számára, hiszen a mestercukrász Elek Ritával karöltve idén már egyszer bezsebelt egy elismerést, akkor a harmadik helyet csípte meg a páros a tökmagos-málnás fagylaltjával, ami egyébként a Régió kiváló fagylaltja kitüntető címet is viselheti.  

Novák Ádám 2006 óta cukrász, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdában pedig nyitás óta, azaz 2018-tól dolgozik.  

A Novák Ádám Puskás Róbert duó klasszikus mákos bejgli, valamint ínyenc kategóriában indult, amelyből előbbit meg is nyerték, a serleg és az oklevél már ott díszeleg a cukrászdában, azt bárki megtekintheti. Szigorú szabályok vonatkoznak a tésztára, valamint a töltelékre, amelytől nem nagyon lehet eltérni, de mint Novák Ádámtól megtudtuk kandírozott narancshéjat, valamint narancslikőrt is adtak hozzá a díjnyertes műhöz, hogy intenzívebb legyen az ízhatás.  

A megmérettetésen a mákos bejgli mellett az ínyenc kategóriában is indultak a delimos fiúk egy gesztenyés-áfonyás-fűszeres süteménnyel, amelyet szintén meg lehet majd vásárolni a cukrászdában a díjnyertes mellett természetesen. A bejglik ára egységesen mintegy 3500 Ft körül alakul majd - tudta meg szerkesztőségünk.  

Novák Ádám arra a kérdésünkre, hogy mi a jó bejgli titka azt válaszolta, hogy a tésztát minimum egy napot hagyjuk pihenni a hűtőben, valamint a tölteléket is érdemes egy nappal korábban elkészíteni. Tehát a titok a megfelelő kelesztés, pihentetés és sütés - mondta el kérdésünkre a mestercukrász. A díjnyertes bejgli receptjét az ipartestület egyébként hamarosan közzéteszi.  
(Webrádió)

Címkék

REÖK Kézműves Cukrászda Év Mákos Bejglije Novák Ádám Puskás Róbert

Galériánk

Novák Ádám REÖK Novák Ádám REÖK
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!