DJP: digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

Belföld, 2021.04.15

A digitális térségfejlesztési szakember posztgraduális képzést és a digitális térségfejlesztési referens webináriumot elvégzőkre kulcsszerep vár Magyarország okosváros- és okosfalu-fejlesztéseiben - közölte a Digitális Jólét Program (DJP) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a diplomát adó digitális térségfejlesztési szakember posztgraduális képzés célzottan a térség- és településfejlesztési, valamint településrendezési feladatokat ellátó szakembereknek indult, és az okosváros-fejlesztések elméleti és gyakorlati hátterébe nyújt betekintést. A résztvevők átfogó tudást szerezhetnek a digitalizációs technológiákról, azok szabályozási kereteiről és az okostelepülések fejlesztési folyamatáról, a tervezéstől a megvalósításig.

A posztgraduális képzésen húsz tárgy szerepel, félévente néhány alkalommal megtartott, személyes jelenlétet követelő előadásokkal, gyakorlatokkal - tudatták, hozzátéve: mindez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös szervezésében valósul meg.

Az elsősorban a kistelepülések képviselőinek meghirdetett, középfokú végzettséget adó digitális térségfejlesztési referens webináriumra eddig több mint 1300 hallgató iratkozott be, közülük már mintegy 800-an megszerezték a referensi minősítést.

A hallgatók a webináriumot elvégezve képesek lesznek arra, hogy összekössék a települések igazgatási és működtetési gyakorlatát a digitalizáció által kínált lehetőségekkel - írták.

A képzést elvégzők egy komplex szolgáltatáscsomagot kapnak saját maguk és a településük számára. Ez a többi között egy szakmai hírlevelet, egy negyedéves workshopsorozatot és egy online zárt szakmai csoportba való felvételi lehetőséget tartalmaz - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!