TV műsor

DK: a kormány átlagosan 900 forintos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét

Belföld, 2021.04.28

A kormány kilencszáz forintos átlagos nyugdíjemeléssel "szúrja ki" a nyugdíjasok szemét - állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég. A politikus, aki a kezében tartott egy darab becsomagolt csirkemellet úgy fogalmazott: azt kívánja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy "egye ezt egy hónapig", de döntse el, hogy meg akarja-e főzni, vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen energiát használ, akkor "már köretre nem lesz pénz".

A DK tavaly nyáron egyszeri, ötvenezer forintos segélyt kért a nyugdíjasok számára - emlékeztetett. Hozzátette, szintén a Demokratikus Koalíció vetette fel az európai minimálnyugdíj ötletét.

Az esemény végén azt mondta, hogy "gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését". Ezt követően Varga Zoltán a kormányfő parlamenti irodájához ment és a miniszterelnök feliratú bejárati ajtó ajtógombjára akasztotta a magával hozott csirkemellet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!