DK: a kormány egészségügyi átszervezése újabb tízezreket sodor életveszélybe

Belföld, 2021.03.04

A kormány felelőtlen, át nem gondolt egészségügyi átszervezése újabb tízezreket sodor életveszélybe - állítja a Demokratikus Koalíció (DK).

A párt elnökségi tagja csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nem elég, hogy több mint 15 ezren haltak meg a koronavírus miatt, az ország több pontján is orvos- ás ápolóhiány alakult ki.

Kálmán Olga azt mondta, már akkora a fővárosi és Pest megyei kórházak belgyógyászati osztályainak a leterheltsége, hogy a kabinet felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező intézmények területi ellátási kötelezettségét. Tizenöt intézmény köteles fogadni a fővárosi és Pest megyei belgyógyászati betegeket, a mentősök dolga megtalálni, hogy hol van éppen hely - tette hozzá.

Mivel a koronavírusos betegek ellátására a belgyógyászatokat alakították át, ezért gyakorlatilag alig van már hely a kórházakban a többi beteg számára, előfordulhat, hogy nem jut ágy annak, aki agyvérzést vagy infarktust kap, esetleg üzemi balesetet szenved - mondta Kálmán Olga.

A kormány "életeket veszélyeztető bűnének" nevezte, hogy a súlyosan leterhelt kórházi dolgozókat a "munkaszerződéssel váltással is sújtja,". A politikus kijelentette, hogy "három teljes megyei kórháznyi személyzet" nem írta alá az új szerződést. Szavai szerint ez tragikus és újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem ura a helyzetnek, nem képes kezelni a válságot, nem tud kormányozni.

A kormány tönkretette, kivéreztette az egészségügyet, ami ma már olyan állapotban van, hogy senki nem érezheti magát biztonságban - szögezte le.

Kálmán Olga végül pártja nevében köszönetet mondott az orvosoknak és az ápolóknak a munkájukért, mert "nem ők tehetnek arról, hogy dilettánsok kormányozzák a magyar egészségügyet".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!