DK: a kormány "lenyúlja" a szakrendelőket

Belföld, 2022.07.02

Az önkormányzatok ráköltöttek a kerületi szakrendelőkre, "a törvénytelen kormány most lenyúlja azokat" - írta a XVIII. kerület DK-s polgármestere az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

Szaniszló Sándor felidézte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár arról beszélt egy a napokban rendezett szakmai konferencián, hogy a kormány saját hatáskörébe venné az önkormányzati szakrendelőket.

A rendelők működtetésére, fejlesztésére az önkormányzatok eddig milliárdokat fordítottak, hogy javítsák az ott élők szakorvosi ellátását; a XVIII. kerület az utóbbi két és fél évben felújította a teljes egészségügyi infrastruktúrát, a háziorvosi és gyermekorvosi rendelőket, most pedig 260 millió forintért tervben van a pestszentlőrinci szakrendelő korszerűsítése - közölte a DK-s politikus.

Úgy fogalmazott, hogy pártja "felháborítónak tartja a törvénytelen kormány tolvajtempóját". Azt írta, "Orbánék már többször bizonyították, hogy nem érdekli őket a magyar emberek egészsége, jóléte, alapvető érdekei, csak a lopás, lenyúlás, kisajátítás és megfélemlítés megy nekik".

Szaniszló Sándor jelezte, hogy néhány napja azonnali beavatkozást kért az egészségügyért felelős államtitkártól, az önkormányzat minden erőfeszítése ellenére ugyanis vannak olyan szakellátások, ahol 188 nap a várakozási idő. Ha a kormány a maradék forrásától is megfosztja a városokat, "sok ezren maradhatnak a kerületben alapellátás nélkül" - írta a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!