DK: a népjóléti bizottság nem támogatta az ellenzék javaslatait

Belföld, 2024.04.16

A parlament népjóléti bizottsága nem támogatott két, az ellenzék által benyújtott gyermekvédelmi előterjesztést - erről a testület DK-s elnöke beszélt egy keddi online sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán úgy fogalmazott: a Fidesz nemet mondott a Demokratikus Koalíció azon indítványára, hogy egy bizottság vizsgálja ki a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket. Hozzátette, hogy a kormánypárt az ellenzéki frakciók azon "közös" határozati javaslatát is elutasította, amelyben egyebek mellett gyermekközpontú költségvetést, a gyermekvédelmi rendszer átalakítását és a gyermekjogok kiterjesztését követelték volna a kormánytól.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője közölte, hogy az ellenzéki határozati javaslat a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszerre fordított állami támogatások emelését, a gyermekvédelmi dolgozók bérének megduplázását, valamint az alanyi jogon járó családtámogatások bővítését irányozta volna elő. Hangsúlyozta, hogy egyúttal szerették volna felülvizsgálni a gyermekvédelmi jelzőrendszert, és létrehozni a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ombudsman intézményét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!