DK: az összeomlás szélére került a MÁV

Belföld, 2023.09.04

Az összeomlás szélére került a MÁV, a vasúti közlekedés - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője hétfőn.

Arató Gergely a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, kiderült, hogy a jegyvizsgálók, a kalauzok, vasutasok túlórakerete szeptember végére kimerül, ami azt jelenti, hogy szeptember végére nem lesz, aki ellássa a szolgálatot és ez a forgalom biztonságát, zavartalanságát is veszélyezteti.

Hozzátette: nem ez az első eset, amikor bebizonyosodik, hogy a MÁV képtelen ellátni a feladatát, hiszen korábban korlátozni kellett a legnagyobb forgalmú, Budapest és Bécs közötti vasútvonalon a vonatok sebességét, emellett rendszeresek, folyamatosak a késések, a járatkimaradások.

A DK kormányprogramért felelős árnyékminisztere szerint az Orbán-kormány és az orbáni megszorító politika a működésképtelenség szélére sodorta a közszolgáltatásokat, az oktatást, az egészségügyet, a közlekedést, a vasutat.



Elmondta, az orbáni infláció elvitte a közszolgáltatásokban dolgozók bérét. Hozzátette: a vasutasok 5 százalékos béremelést kaptak, miközben az igazgatótanácsban, a felügyelőbizottságban ülő vezetők amúgy is milliós fizetését a kétszeresére emelték.

Arató Gergely közölte, "Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya le fogja törni az orbáni inflációt, az árak helyett végre a béreket emeli és biztosítja a közszolgáltatások, így a magyar vasút megfelelő működését".
(MTI)

Címkék

Arató Gergely DK
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!