DK: az unió vezetői vizsgálják ki a Pegasus kémszoftver használatát!

Belföld, 2021.07.20

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az Európai Unió vezetőit, hogy vizsgálják ki, az elmúlt években kik, milyen céllal és kiket érintően használták a Pegasus kémszoftvert - mondta az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje kedden, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

EP-választás - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Dobrev Klára kifejtette, levélben fordult az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökéhez, és azt is kérte tőlük, hogy szigorúan számoltassák el a magyar kormányt saját állampolgárai megfigyeléséről a kabinet elleni jogállamisági eljárás keretében.

Példátlan, hogy Európa szívében van egy kormány, amely a saját állampolgárait, újságírókat, politikusokat, ügyvédeket törvénytelenül megfigyeli - mondta a politikus.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: az elmúlt napokban kirobbant Pegasus-botrány rávilágít arra, hogy Orbán Viktor már rég nem demokrata, rég nem európai és az országot is megpróbálja diktatúrákban látott módszerekkel vezetni.



Kiemelte, miniszterelnök-jelöltként feladatának érzi, hogy megvédje a magyar embereket a "zsarnoki Orbán-diktatúrától".
(MTI)

Címkék

Dobrev Klára
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!