DK: egyetlen állami szerv sem viselkedhet a kormány "fegyvereként"

Belföld, 2021.05.16

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint egyetlen állami szerv sem viselkedhet úgy, mintha a kormány fegyvere lenne - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, pártigazgatója vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László közölte, a DK jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ) szemben, a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte a szervezetet, hogy adja ki a kért iratokat és fizesse meg a perköltséget. Tizenegy év után ez volt az első pervesztése az ÁSZ-nak közhatalmi ügyben - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett, azért indítottak pert a számvevőszék ellen, mivel nem volt hajlandó kiadni nekik a korábban általuk beadott, de a 2018-as pártszékháztűzben elégett iratok másolatait.

"Mi európai magyarok semmiféle hatalommal való visszaélést nem tűrünk, minden fenyegetést elutasítunk" - jelentette ki Sebián-Petrovszki László, aki pártállaminak nevezte a számvevőszék működését, az ugyanis szerinte a legsötétebb diktatúrákat idézi.

Hangsúlyozta, nem megengedhető, hogy a Fidesszel szembenálló pártokat "vegzálják", ezért minden egyes visszaélés után bírósághoz fordulnak, a 2022-es kormányváltás esetén pedig felderítenék a jogtalan fellépéseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!