DK: ellehetetlenülhet a fogyatékossággal élők ellátása

Belföld, 2022.09.27

Külön árképzést szorgalmaz a szociális ellásban működő nonprofit szervezetek számára a rezsiárak megemelkedése miatt a Demokratikus Koalíció.

Ha a kormány nem lép azonnal, ellehetetlenülhet a fogyatékossággal élők, értelmi sérültek, Down-szindrómások ellátása - mondta Gy. Németh Erzsébet, a DK parlamenti képviselője kedden sajtótájékoztatón.

Elmondta: a fogyatékossággal élőkkel foglalkozó civil szervezetek levélben kértek azonnali segítséget a sokszorosára emelkedett rezsiköltségek miatt a belügyminisztertől, jelezve, hogy jelenleg azon az áron kapják az energiát, mint a cégek.

A DK árnyékkormánya egyetért azzal, hogy a szociális feladatokat ellátó nonprofit szervezeteket ne kezeljék "mezei magánvállalkozásoknak, akiktől 10-12-szeres rezsit lehet beszedni" - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

Kijelentette: azonnali hatállyal ki kell dolgozni egy árképzési modellt azokra a szervezetekre, amelyek a szociális ellátásban vesznek részt vagy működésük más okból elsőrendű társadalmi érdeknek tekinthető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!